Oživimo javne prostore u Zaječaru - Fond "Obnova"

Javni prostori su važan resurs za sve zajednice. Ljudima pružaju brojne mogućnosti za okupljanje i druženje, igrajući vitalnu ulogu u društvenom životu zajednice. Zaječar i njegova okolina obiluju neiskorišćenim javnim prostorima - prirodnim resursima, napuštenim objektima, zapuštenim lokacijama na otvorenom koji angažovanjem građana i minimalnim finansijskim sredstvima mogu da budu pretvoreni u sadržaje koji upotpunjuju život u zajednici i doprinose kvalitetu života različitih grupa. 
 

Takav jedna prostor je Zaječarska inicijativa pretvorila u Omladinski centar koji služi zajednici više od 10 godina. Takođe, Fondacija Iskorak i Zaječarska inicijativa su tokom prethodnih godina podržavali različite inicijative koje su uključivale oživljavanje javnih prostora u istočnoj Srbiji, što se pokazalo kao veoma važno za život u lokalnim zajednicama.
 

Kroz ovaj Fond, Fondacija Iskorak i Zaječarska inicijativa će nastaviti da podžavaju takve inicijative koje neiskorišćene javne prostore stavljaju u službu svih građana. Svojom donacijom, možete da doprinesete oživljavanju javnih prostora u Zaječaru!  

Cilj projekta

Cilj Fonda "Obnova" je stvaranje živih javnih prostora u zajednici kroz stalna ili privremena rešenja koja poboljšavaju pristup raznim sadržajima.

Donirajte

Prikupljena sredstva

Trenutno prikupljeno 0 Ukupno potrebno 30000
Donirajte

Pokretač inicijative:

Fondacija Iskorak
7. septembra 2, 19000 Zaječar

Autentičnost i verodostojnost:

Za autentičnost i verodostojnost lokalnih inicijativa koje prikupljaju sredstva putem ove platforme garantuje Fondacija Iskorak.