Školski pribor za najugroženije mališane!

Pored nekoliko lokacija u Zaječaru na kojima je organizovano prikupljanje školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih kategorija, sada je moguće donirati novac i putem sajta Fondacije Iskorak za istu svrhu, klikom na dugme “Donirajte” na dnu stranice. Sav novac koji bude prikupljen ovim putem, biće potrošen na kupovinu školskog pribora za najugroženije mališane.

 

Takođe, u Zaječaru su postavljene kutije za donacije na sledećim lokacijama:

Knjižara „Milenijum“ u ulici Ljube Nešića (pored Vile Tamaris)
Knjižara „Milenijum“ (kod spomenika Nikole Pašića)
Knjižara „Petica“, u ulici Ljube Nešića (preko puta Vile Tamaris)

 

Fondacija Iskorak je u saradnji sa svojim partnerima „Malom učionicom“ i Crvenim krstom iz Zaječara otpočela projekat kroz koji će pružati pomoć u učenju deci iz socijalno ugroženih kategorija, uzrasta od 6 do 11 godina.

Većini ove dece roditelji nisu u mogućnosti da pruže dodatnu podršku u obrazovanju zbog finansijskih problema, ne mogu da im plate dodatne časove, i najčešće nisu u mogućnosti da im sami pomažu u savladavanju školskog gradiva, i to pred početak školske godine u kojoj je roditeljima za opremanje dva školarca neophodno da izdvoje prosečnu platu, odnosno oko 65.000 dinara.

 

Predmete srpski jezik, matematiku, svet oko nas i engleski jezik deci će na kreativan način i kroz igru, predavati profesionalni pedagozi, koji će pratiti njihov napredak i biti im na raspolaganju za indidvidualne konsultacije, dodatne časove i sl.

 

„Namera nam je da pomognemo pedesetoro dece iz ugroženih porodica, da im pružimo  priliku za kvalitetnije obrazovanje i razvijemo kod njih pozitivan stav o obrazovanju, sa nadom da će to u budućnosti dovesti do prekidanja spirale siromaštva u njihovim porodicama. Takođe, cilj nam je da lokalna zajednica prepozna ovaj problem i da lokalne institucije obezbede trajan i dugoročan program pružanja pomoći deci iz socijalno ugroženih kategorija u učenju” – izjavio je Dejan Perić, izvršni direktor Fondacije Iskorak. 

Cilj projekta

Cilj je prikupljanje što većeg iznosa, kojim će biiti kupljen školski pribor za đake iz socijalno ugroženih kategorija. 

Donirajte

Prikupljena sredstva

Trenutno prikupljeno 0 Ukupno potrebno 50000
Donirajte

Pokretač inicijative:

Fondacija Iskorak
7. septembra br.2

Autentičnost i verodostojnost:

Za autentičnost i verodostojnost lokalnih inicijativa koje prikupljaju sredstva putem ove platforme garantuje Fondacija Iskorak.