Renoviranje planinarske kućice na Kraljevici

 

 

Park–šuma Kraljevica je  zelena oaza Zaječara i omiljeno mesto ljubitelja prirode i sporta. Na njoj se nalazi veliki broj divnih kutaka, koje i deca i odrasli rado posećuju.  

 

Jedno od takvih mesta je i prostor kod planinarske kuće Planinarsko-smučarskog društva “Ljuba Nešić”. To je dobro poznato odmorište, jednako privlačno strastvenim zaljubljenicima u prirodu, kao  i prolaznicima i radoznalcima, a samu kućicu može koristiti bilo ko, kome je to potrebno, i svako ko je došao – dobrodošao je.

 

Nažalost, sama kućica i prostor oko nje nema izgled kakav zaslužuje, što zbog “zuba vremena” - što zbog ljudskog faktora. Fasada planinarske kuće je oronula i išarana je grafitima, neke klupice ispred kuće su polomljene, velika drvena kanta za smeće je ukradena. Travnati deo prostora ispred kućice je često pun smeća koje ostaje za posetiocima.Svo smeće planinari sami sakupljaju i odnose u gradske kontejnere kada god se nađu na tom mestu.

 

Naša ideja i želja je da vratimo nekadašnji sjaj ovom predivnom mestu. Ono što smo planirali je:

 

  • rekonstrukcija/sanacija kućice,
  • krečenje fasade (koja bi, nakon toga, bila oslikana adekvatnim muralom),
  •  sređivanje starih i postavljanje novih klupa i stolova (ili letnjikovca),
  • postavljanje žičanih kanti za otpatke.

 

 

Kako bismo ove ciljeve postigli – potrebna su nam materijalna sredstva koja mi nemamo i nismo u mogućnosti da sami obezbedimo, te ovim putem molimo ljude dobre volje za finansijsku ili bilo kakvu vrstu pomoći koja bi doprinela tome da ovo mesto dobije izgled kakav treba da ima - na radost planinara i, uopšte, na radost svih ljubitelja Kraljevice.

 

 

Unapred zahvalni,
članovi PSD “Ljuba Nešić” iz Zaječara

Cilj projekta

Cilj je prikupljanje 60.000 dinara, kako bi se renovirala planinarska kućica na Kraljevici (kod Istočne tvrđave) i uredio prostor oko nje. 

Donirajte

Prikupljena sredstva

Trenutno prikupljeno 19000 Ukupno potrebno 60000
Donirajte

Pokretač inicijative:

PSD "Ljuba Nešić"

Autentičnost i verodostojnost:

Za autentičnost i verodostojnost lokalnih inicijativa koje prikupljaju sredstva putem ove platforme garantuje Fondacija Iskorak.