Akcija sređivanja "Rimskih stepenica"

Fondacija Iskorak obezbedila sredstva za obnovu "Rimskih stepenica", kultnog mesta na Kraljevici, kroz donaciju poljske organizacije Akademija za filantropiju.

 

«Rimske stepenice» su deo kulturno-istorijskog nasleđa Zaječara i omiljeni su deo Kraljevice za mnoge Zaječarce. Nažalost, do skora je bilo veoma teško pronaći ih pošto su potpuno obrasle u vegetaciju, kao i prilazni put koji do njih vodi. Što je još gore, stepenice su u veoma lošem stanju i u nekim delovima je već opasno koristiti ih. Za nekoliko godina, ukoliko se ništa ne bi preduzelo, bilo bi nemoguće uopšte popeti se ili sići celom dužinom stepenica.

 

Zato je Fondacija Iskorak uložila napor da obezbedi sredstva pomoću kojih bi se ove stepenice u potpunosti sanirale i sredile, kako bi se sprečilo njihove dalje propadanje i obezbedilo da se bezbedno koriste u budućnosti. Prvi korak je bio da se prilaz i lokacija samog stepeništa će se očistiti od šiblja, korova i vegetacije, što je preduslov da se završi plan i počne rekonstrukcija. Tako je Fondacija u saradnji sa PSD "Ljuba Nešić", u sredu, 24. jula organizovala veliku akciju sređivanja stepenica. Ukupnp 40-tak članova PSD "Ljuba Nešić" i građana i građanki Zaječara je u potpunosti očistilo prilazne puteve i same stepenice od nabujale vegetacije. Ono što sledi je rekonstrukcija stepenica!