Dan solidarnosti 2020 – srednjoškolci/ke se cimaju za Zaječar!

U petak, 27. marta, Fondacija Iskorak organizuje Dan solidarnosti u Zaječaru, pod sloganom „Cimam se za Zaječar“. Pokretačka ideja projekta je da zaječarski srednjoškolci/ke tog dana volontiraju u nekom od zaječarskih preduzeća, radnji ili organizacija, koje će potom donirati sredstva u iznosu od najmanje 1.000 dinara po učeniku Fondaciji Iskorak. Sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za uređenje Kraljevice, za onaj njen deo koji će volonteri/učesnici Dana solidarnosti sami odabrati nakon završetka volontiranja, u toku specijalne žurke organizovane samo za njih u Omladinskom centru.

 

Inače, ovo je drugi put da Fondacija Iskorak organizuje Dan solidarnosti. Prvi je, sa velikim uspehom, organizovan 13. novembra 2015, kada je volontiralo preko 250 srednjoškolaca u ukupno 105 zaječarskih firmi. Velikim odzivom i zalaganjem svih učesnika prikupljeno je više od 150.000 RSD, koji su uloženi u izradu i postavljanje izletničkih letnjikovaca na Paviljonu.

 

Imajući veliku zainteresovanost i prethodne uspehe u vidu, ideja je Dan solidarnosti postane tradicionalni događaj, koji će ohrabrivati volonterski duh među mladima, kako bi se angažovali u sopstvenoj zajednici i činili dobre stvari za nju i njenu budućnost.

 

Realizaciju drugog Dana solidarnosti u Zaječaru, podržala je Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID. Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.