Fondacija Iskorak i Zaječarska inicijativa obezbedili pomoć za najugroženije

 

Kriza prouzrokovana pandemijom korona virusa je ugrožene kategorije stanovništva učinila još ranjivijim i tako postavila pomoć ovim grupama na sam vrh prioriteta u zajednici.  

 

Na samom početku krize, Fondacija Iskorak je donirala 30.000 dinara za kupovinu najosnovnijih higijenskih sredstava, namenjenih korisnicima Narodne kuhinje u Zaječaru, dok je Zaječarska inicijativa obezbedila donaciju od neprofitne organizacije Global Giving. Zahvaljujući ovoj donaciji, obezbeđeno je 55 paketa životnih namirnica i higijenskih sredstava u ukupnoj vrednosti od 104.000 dinara. Ovi paketi će biti podeljeni domaćinstvima sa starim licima koja žive u Halovu, Velikom Izvoru, Gradskovu, Velikom i Malom Jasenovcu, Šipikovu i još nekoliko zaječarskih sela tokom narednih dana. Distribuciju paketa će vršiti zaječarski Crveni krst sa svojim volonterima.

 

Iz Fondacije Iskorak i Zaječarske inicijative se zahvaljuju volonterima i svima koji nesebično rade na suzbijanju posledica krize, i ističu da upravo njene posledice i obim potvrđuju važnost jačanja lokalnih zajednica i svih njenih aktera, kako bi one u budućnosti, osim izazova sa kojima se svakodnevno susreću, mogle da adekvatno reaguju i u neočekivanim kriznim situacijama.