Kraljevica je naše kraljevsko mesto!

Fondacija Iskorak će u narednom periodu realizovati inicijativu „Naše kraljevsko mesto“ čiji je osnovni cilj da obezbedi uslove za efikasniju zaštitu i uređenje Park šume Kraljevica u lokalnoj zajednici. Naš cilj je: omogućiti građanima da dobiju proverene i relevantne informacije o Park šumi Kraljevica, pre svega o stanju i vitalnosti šume, biodiverzitetu, različitim negativnim okolnostima, kao i mnogobrojnim potencijalima za zajednicu. Takođe, Fondacija će omogućiti građanima da se uključe u javnu debatu o zaštiti i uređenju park šume Kraljevica, daju svoje ideje i predloge.

 

Poseban benefit imaće građani koji aktivno koriste resurse Kraljevice, poput roditelja, rekreativaca, članova različitih sportskih udruženja i klubova, kao i OGD poput planinara i izviđača, koji predstavljaju veliki deo korisnika Kraljevice.

 

Projekat „Naše kraljevsko mesto“ se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom i Fondacije Fridrih Ebert. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovorna Fondacija Iskorak.