Uspešno okončana akcija za Tetjanu Stojković!

U vrlo kratkom vremenskom roku uspešno je okončana akcija prikupljanja sredstava za Tetjanu Stojković.

Novac je doniralo preko 20 ljudi, a prikupljeno je ukupno 110.000 dinara, što je skoro dvostruko veća cifra od one zacrtane na početku akcije. Zahvljajujući tome, nakon kupovine medicinskog transportera sa točkićima - ostatak sredstava biće uložen u adaptaciju stepeništa i ostalih prepreka u kući, kako bi Tetjani kretanje po kući i dvorištu bilo olakšano.

 

Tetjana Stojković živi u selu Lenovac, u blizini Zaječara. Vrlo skromno, živi sa mužem i ćerkom koja ima 9 godina. Nemaju zemlje, niti stoke, jedini prihodi njihove porodice su njena invalidska penzija i novčana pomoć za negu drugog lica.

 

Pored tetraplegije G825 (non specificata) i tetraplegija G824 (triplegija spastica), boluje od retke bolesti G950 Sringomyelia et syringobulbia, ZBOG KOJIH MORA 24/7 DA LEŽI U KREVETU, SA ISPRAVLJENOM KIČMOM. To znači da ne sme da ustaje, ne sme da sedi u kolicima, zbog čega iz svoje sobe nije izašla od povratka iz bolnice, prošle godine.

 

Zahvaljjujući donacijama građana, Tetjana će sada biti u mogućnosti da normalnije nastavi svoje lečenje i svakodnevni život.