Osnovan Fond za urgentnu pomoć u zajednici

Zbog sve učestalijih molbi građana koji se obraćaju radi finansijske pomoći za lečenje dece i mladih u zemlji i inostranstvu sa teritorije Grada Zaječara, kao i porodica u ekstremnom riziku od siromaštva, Fondacija Iskorak je osnovala Fond za urgentnu pomoć u zajednici.

 

Fond će se finansirati putem organizovanja dobrotvornih akcija i događaja, donacija privrednih subjekata, donacija građana, donacija putem interneta, donacija uz pomoć kutija za doniranje, kao i na druge načine u skladu sa zakonima RS. Fond će biti na rasploganju građanima i prilikom elementarnih nepogoda, epidemija i drugih nesreća.


Sredstva se mogu donirati putem posebnog računa, kao i u posebnim kutijama koje su postavljene širom grada, na sledećim lokacijama:

 

  •  Gradska apoteka (u centru), Gradska apoteka u Kotlujevcu, apoteka Romuliana (kod pijace), apoteka Uniprom M (u Ljube Nešića), apoteka Uniprom M (u Amanu),
  •  Prodavnicama Soko-promet (u Pere Radovanovića i Sokobanjskoj),
  •  TIS prodavnicama (kod nadvožnjaka, kod hotela "Srbija" i kod "Higijenskog"),
  •  Kineskom tržnom centru Youmart (bivša robna kuća "Beograd"),
  •  Pekari Mr. Bin.


Za potrebe ovog Fonda, Fondacija Iskorak će oformiti poseban Odbor, sastavljen od predstavnika građana, koji će odlučivati o donacijama koje se izdvajaju iz ovog Fonda. Takođe, ovaj Odbor će biti zadužen i za prikupljanje sredstava za potrebe Fonda. Fondacija Iskorak će doneti poseban pravilnik koji će regulisati rad Odbora i funkcionisanje Fonda.

 

Ovaj projekat je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske Zajedno za aktivno građansko društvo - ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Gradjanske Inicijative.