Četiri humanitarne akcije i preko 200.000 dinara za malu Lenku Ljubisavljević

 

Na nizu humanitarnih manifestacija posvećenih Lenki Ljubisavljević (3) održanih u Zaječaru, prikupljeno je 218.000. dinara. Centar za trudnice, roditelje i klince, udruženje Dragi ljudi, učenici OŠ Ljuba Nešić i Fondacija Iskorak, uz pomoć građana Zaječara, su prikupili sredstva koja će biti uplaćena Lenkinim roditeljima, kao pomoć za nastavak lečenja u inostranstvu.

 

Održane su dve humanitarne svirke u Omladinskom centru, na kojima su nastupili zaječarski bendovi, održana je radionica za decu Potraga za Grozonom, kao i humanitarna rasprodaja rukotvorina, slatkiša i slaniša, koje su napravili učenici OŠ Ljuba Nešić, sa svojom veroučiteljicom Danilkom Blindžov.

 

Lenki je dijagnostifikovana skolioza kičmenog stuba, nedugo zatim i malformacija mozga - pahigirija sa frontalnom lizencefalijom, i, zbog slabog napredovanja i rasta – mikrocefalija. Uprkos teškom stanju i pesimističkim prognozama, Lenka je postigla fenomenalne rezultate. Odnedavno ona sedi, puzi, diže se u visoko klečeći položaj i pruža korake pri pridržavanju. Uvedena joj je čvrsta hrana i javljaju se prvi znaci svesnosti. Nažalost, mikrocefalija preti da poništi postignute rezultate, te je neophodna konstantna stimulacija razvoja kroz defektološke i logopedske tretmane,  radne terapije, kao i kroz fizikalne vežbe i senzornu integraciju.

 

Da bi se izvukao Lenkin maksimum potreban je kontinuirani rad koji iziskuje mnogo novca, a roditelji su do sada iscrpeli sve resurse i novčana pomoć im je neophodna.

 

Sredstva su joj potrebna za lekove, suplemente, intenzivne fizikalne tretmane, specijalističke preglede, laboratorijske analize, logopedske i defektološke tretmane, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, terapije matičnim ćelijama, tretmane kiseonikom u hiperbaričnoj komori, kao i za putne troškove.

 


Lenku i dalje možemo podržati uplatom putem sajta Fondacije Iskorak – OVDE, ili slanjem SMS poruke – 1236 na 3030.

 

Dinarski račun: 160-6000001381504-56
Devizni račun: 160600000138148225
IBAN: RS35160600000138148225
SWIFT: DBDBRSBG