Počela predavanja za ugrožene đake

 

Tim edukatora iz „Male učionice“, uz podršku Crvenog krsta iz Zaječara, otpočeo je držanje časova deci koja su korisnici narodne kuhinje i socijalne pomoći. Predmete srpski jezik, matematiku, svet oko nas i engleski jezik, deci na kreativan način i kroz igru, predaju profesionalni pedagozi, koji  pomno prate njihov napredak i na raspolaganju su im u svakom trenutku.

 

Većini ove dece roditelji nisu u mogućnosti da pruže dodatnu podršku u obrazovanju zbog finansijskih problema, ne mogu da im plate dodatne časove, i najčešće nisu u mogućnosti da im sami pomažu u savladavanju školskog gradiva.

 

Takođe, već nekoliko meseci je u toku prikupljanje pribora za đake. Pored nekoliko lokacija u Zaječaru na kojima je organizovano prikupljanje - i dalje je moguće donirati novac i putem sajta Fondacije Iskorak za istu svrhu, klikom na dugme “Donirajte” na dnu stranice. Sav novac koji bude prikupljen ovim putem, biće usmeren na kupovinu školskog pribora za najugroženije mališane.

 

Projekat realizuje Fondacija Iskorak u saradnji sa pomenutim partnerima, a finansiran je od strane C.S. Mot Fondacije, u okviru Programa za lokalna rešenja globalnih izazova (Global Challenges Local Solutions), koji vodi Akademija za razvoj filantropije u Poljskoj (Academy for the Development of Philanthropy in Poland).